Matcha Chia Pudding
See magustoit pole mitte ainult kreemjas ja maitseelamusi pakkuv, vaid ka tõeline supertoitude kombinatsioon, mis annab kehale väärtuslikke toitaineid ja energiat. Matcha on tuntud oma antioksüdantide rohkuse poolest, aidates võidelda vabade radikaalidega, parandada keskendumisvõimet ja toetada ainevahetust. Chia seemned omakorda on kiudainerikkad, toetavad seedimist ning sisaldavad rohkelt oomega-3 rasvhappeid, mis on kasulikud südame tervisele. Koos moodustavad need kaks koostisosa tervisliku ja tasakaalustatud maiuse, mis sobib nii hommikusöögiks, vahepalaks kui ka magustoiduks.
Koostisosad (2 portsjonit)
Serveerimiseks
Granaatõuna seemned
Marjad (mustikad, vaarikad või maasikad)
Krõmpsuv granola
Viilutatud mandlid või kookoshelbed
Valmistamine
Ideaalne viis alustada päeva energiliselt!
See magustoit pole mitte ainult kreemjas ja maitseelamusi pakkuv, vaid ka tõeline supertoitude kombinatsioon, mis annab kehale väärtuslikke toitaineid ja energiat. Matcha on tuntud oma antioksüdantide rohkuse poolest, aidates võidelda vabade radikaalidega, parandada keskendumisvõimet ja toetada ainevahetust. Chia seemned omakorda on kiudainerikkad, toetavad seedimist ning sisaldavad rohkelt oomega-3 rasvhappeid, mis on kasulikud südame tervisele. Koos moodustavad need kaks koostisosa tervisliku ja tasakaalustatud maiuse, mis sobib nii hommikusöögiks, vahepalaks kui ka magustoiduks.
Koostisosad (2 portsjonit)
- 250 ml mandlipiima (või kookospiima)
- 2 tl "I Love Matcha" matcha pulbrit
- 3 sl chia seemneid
- 1 sl vahtrasiirupit
- ½ tl vaniljeekstrakti
- 1 näpuotsatäis soola
Serveerimiseks
Granaatõuna seemned
Marjad (mustikad, vaarikad või maasikad)
Krõmpsuv granola
Viilutatud mandlid või kookoshelbed
Valmistamine
- Matcha valmistamine – Sõelu matcha pulber kaussi, lisa paar supilusikatäit sooja vett (mitte keevat) ja vispelda bambusvispliga, kuni tekib kreemjas pasta.
- Lisa matcha mandlipiimale ning sega juurde vahtrasiirup, vaniljeekstrakt ja sool.
- Lisa chia seemned matcha-piimasegule ja sega korralikult läbi, et vältida tükke.
- Lase seista – Tõsta segu vähemalt 3–4 tunniks (või üleöö) külmkappi.
- Serveerimine – Kui puding on paksenenud, jaga see kahte klaasi või kaussi. Peale puista meelepäraseid lisandeid.
Ideaalne viis alustada päeva energiliselt!